Повик за учество на работилница за краткометражен филм

Младинскиот образовен форум во рамки на Медиа Арт клубот – Скопје објавува повик за учесници на обука за изработка на краткометражни филмови. Преку запознавање со техниките и елементите на филмскиот […]

Read Article →

„Шимшир порти затворени“ – изложба на фотографии

Членовите на Медиа/Арт клубот при МОФ во Велес, на ден 25.12.2015 организираа завршен настан од модулот „Фотографија“ насловен „Шимшир порти затворени“. Целата на завршниот настан беше да се преточат предавањата и вежбите во изработени фотографии […]

Read Article →

„Невидливи“ – изложба на фото-стории

Ве покануваме на аматерската изложба на фото-стории на членовите на Медиа клубот – Скопје од Младинскиот образовен форум. Изложбата ќе се случува на 24 декември (четврток) во Јавна соба во […]

Read Article →

Црква во Шпанија трансформирана во скејт парк

Оригинално дизајнирана од страна на австрискиот архитектот Мануел Дел Бусто во 1912 година, црквата Санта Барбара во Ланера, Астуриас, била напуштена и се распаѓала со години. За среќа, група на претприемнички поединци […]

Read Article →