Ваше детство – Ваша инспирација !

critters-leah-jay

Сакате креативно “застрелување” во вашата рака? Само прашајте го 6-годишното во вас, за идеи! Неколку едноставни чекори можат да ви помогнат со воспоставување на дијалогот со вашето “внатрешно дете”, и да добиете неколку нови артистички инспирации.

1. Разгледајте низ вашите стари фотографии. Доколку имате некои фотоалбуми, разгледајте низ нив и видете како сте изгледале. Се сеќавате  на оние Божиќни утрински сликувања? Проверете ги играчките што се ги добиле за Божиќ. Дали ви  недостасуваат ? Зошто ?

2. Пребарајте низ тавани и подруми. Некои родители ги зачувуваат уметничките работ и школските листови: доколку вашите го направиле тоа, имате голема среќа, затоа што тие колекции можат да бидат преполни со богатство! Вашите поранешни цртежи може ќе покажат  карактери, луѓе, или идеи.

3. Прашајте некоја роднина за разговор. Ако вашите родители се сеуште тука со вас, или пак постариот брат или сестра, или близок роднина, тие можат да ви кажат приказни за вашето детство за кои не сте чуле до сега. Што е со тоа кога сте пешачеле накај дома во дождот, сами, и сте се загубиле ? Или пак големото роденденско изненадување ? Вашиот прв изговорен збор или вашето прво омилено јадење ?

Тоа беа деновите кога вашата имагинација беше на високо ниво. Тие денови беа магични. Тоа што е најмоќно и најубаво секогаш доаѓа од вашата внатрешност, и од вашите животни искуства.

Извор : RightBrainRockstar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s